Старозагорският окръжен съд отмени ареста на сръбския шофьор на автобуса с

...
Старозагорският окръжен съд отмени ареста на сръбския шофьор на автобуса с
Коментари Харесай

Съдът пуска шофьора на сръбския автобус под парична гаранция

Старозагорският областен съд анулира ареста на сръбския водач на автобуса с деца, аварирал на Автомагистрала „ Тракия “,  съобщи арбитър Красимира Дончева след края на закритото съвещание по делото. Най-тежката мярка „ задържане под стража “, избрана от Районния съд, беше сменена с 10 000 лв. парична гаранция. Сумата би трябвало да бъде импортирана до 10 дни, а обвиненият ще бъде освободен след внасяне на гаранцията, съобщи БНР.

Чистото минало, трудова и фамилна ангажираност, три деца, съществуване на непрекъснат адрес в Сърбия и регистриран адрес в София, където може да получава правосъдни бумаги и призовки, са част от претекстовете на съда за смяна на мярката с по-лека. Според арбитър Красимира Дончева няма опасност Дарко Карашичевич да се укрие или да извърши друго закононарушение.

След случая на АТ „ Тракия “ лидерката на групата от Сърбия показа пред медиите, че причина за случая е опит на водача да помогне на човек, който се е задавил със солета. Пред юриста си Огнян Бързаков Дарко Карашевич е обяснил, че повода за злополуката е опитът му да помогне, показвайки място, на което да седне задавилият се. В този миг е държал кормилото с лявата ръка, навел се е надясно и по този начин рейсът се е наклонил, описа пред публицисти бранителят.

Адвокат Бързаков акцентира, че в съда към този момент е показан документ – удостоверение за съдимост за това, че Дарко Карашичевич е чисто правосъдно минало и няма нарушавания, а по думите му пътуващите в рейса дефинират случая като „ нелепа преживелица “.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР